Bytt bakgrunnsbilde
 1. Dette nettstedet benytter cookies. Ved fortsatt å benytte dette nettstedet godtar du vår bruk av cookies. Learn More.
 2. Hjertelig velkommen til reeftalk.no! Hele tjenesten er GRATIS og vi håper du vil være med å bidra til at reeftalk.no blir en flott ressurs for saltvannsentusiaster! Registrer deg i dag for å få full tilgang!
Akvastabil 530l Nano Kar
Korallrev akvarium registrert av Oiva, 28 August 2013
 • Da var det på tide å starte en ny side for mitt kommende akvarium. Har bestemt meg for å legge ned både RSM 130 og CAD 225L akvariet og heller fokusere på et stort akvarie. Drømmen er et Elos kar men prisen blir desverre formye for min del. Etter å ha sett litt rundt på akvarier fant jeg ut at Akvastabil mark serien ble valget. Er ikke så kjempe stor fan av akvarier med "lister" men var ikke så mye annet å velge mellom.
  Ønsket et akvarie som var bredt slik at jeg kan ha litt forskjellige Kirurger. Disse er en av mine favoritt fisker og er vel største grunnen til at jeg har valgt å gå opp i liter. Var meget fornøyd med 225L fin vekst på koraller og alle trives. Men føler at to Kirurg blir formye i et slikt kar. Stein, fisker og koraller fra RSM og CAD karet skal oppi det nye. Har kjøpt mer stein som jeg har kjørt inn i ca 1 mnd nå.

  Akvariet er klar for å bli plukket opp. Dukket endelig opp hos Midtun Zoo etter ca 1 mnd med venting. Desverre reiser jeg vekk tidlig på Fredag og er ikke hjemme før på Søndag. Derfor må jeg utsette ting litt, da jeg vil helst kunne følge med og ikke stresse med å sette opp det nye. Ønsker å bruke mye tid på Aquascaping, har sett mye rundt og har laget meg et bilde av hva jeg ønsker. Skal prøve å ta så mye bilder jeg kan underveis for å dokumentere scapingen.
  Flere bilder av akvariet, scaping osv kommer neste uke.
  Utstyr:
  Akvastabil Mark II 530L Marine
  Deltec APF 600 Skummer
  112L Sump
  TLF Media Reactor (Matrix Carbon)
  Tunze Silence Retur pumpe
  2stk Vortech MP40w
  3stk AI Hydra
  AI Controller
  TMC A.T.O
Archie, Tom, Ingve og 1 annen person liker dette.
 1. Oiva
  Ingen problem. Lykke til med planene dine
 2. Håkon
  Takk for gode svar. Ser ut som bra lamper, og så er det jo viktig å tenke langsiktig. Jeg får se om jeg ender opp med det samme. :)
 3. Oiva
  Er mye bra der ute, men syntes AI ser best ut, mange har god vekts og erfaring fra AI lysene og Hydra gir mye for pengene etter min mening. Liker også EXT rail kittet dem selger til lysene som gjør at man ikke må henge lysene fra taket.

  Kjøpte ikke med Akvastabil sumpen, syntes den var forliten og dårlig plasering av glass vegger. Kjøpte et Wromak 112L og kjøpte glass vegger på mål fra glassmester i Bergen. Total prisen kommer på 1249,- ca 200kr billigere en Akvastabil sumpen men betalte kun ca 800kr totalt for sumpen med vegger.
 4. Håkon
  Høres bra ut. :) Greit å bruke noe man er fornøyd med. Skal lese litt om dem.
  Når det gjelder sump, har du den originale til akvastabil eller har du fått plass til en større?
 5. Oiva
  Jeg bruker 3 stk AI Hydra lys. Er meget fornøyd. Litt på den dyre siden, men var fornøyd med AI Sol som satt på 225L karet.
 6. Håkon
  Hvilket lys har du tenkt å kjøre? Ser litt på dette akvariet selv :)
 7. Oiva
  Takk for tilbakemeldingen :). Har endelig fått karet på plass, lysene er montert og venter bare på osmosevannet skal bli ferdig. Har begynt med aquascapingen men skal se å få det ferdig i morgen. Skal gjøre noe litt utenom det vanlige denne gangen.

  Jeg så litt på move serien, men trodde den kom til å bli mye dyrere. Men ser ut som prisene er ganske like.

  Laster opp et bilde av det nærmeste jeg kommer "drittunge i et kar bilde".
 8. Tom
  Ser lovende ut ikke noe å si på det tekniske og som Ingve sier, høye forventninger her også;) Men bare for å spørre. Om du ikke liker lister på akvariet, så du på Akvastabil Move? Den har også lister men litt mer "anonyme"
 9. Ingve
  Det skal bli særdeles spennende å følge oppbyggingen av dette karet. Etter å ha sett hva du hadde tidligere har jeg høye forventninger :)